Tips: grip op geld

Onze blik op de gespreid betalen markt

Wij zijn er om de gespreid betalen markt te centraliseren. Zo zorgen wij ervoor dat jij het product kan vinden, dat beste past bij jouw behoeftes. Met het grootste aanbod aan betaalmethodes, hebben wij altijd een optie die het beste bij jouw financiële situatie past.

Daarom willen wij voordat wij beginnen met tips op meer grip te krijgen op geld. Je eerst vertellen waar je terecht kan als je nu direct hulp bij een betalingsachterstand nodig heeft. Je bent niet de enige en er is professionele hulp beschikbaar, vraag ook onze klantenservice voor meer informatie.

Hulp bij een betalingsachterstand

Heb je een betalingsachterstand op bijvoorbeeld je betaalrekening, hypotheek of persoonlijke lening? Het is belangrijk dat je direct in actie komt. Daarmee voorkom je dat het probleem groter wordt. Jouw bank staat voor je klaar, hieronder hebben wij de contact gegevens van de grootste banken neergezet.

  • Heb je moeite met het op tijd betalen van bijvoorbeeld je betaalrekening, hypotheek of persoonlijke lening? Het is van groot belang dat je snel actie onderneemt om te voorkomen dat het probleem verergert. Jouw bank staat voor je klaar. Hier zijn de contactgegevens van de grootste banken in België:

    • Belfius: Adviescentrum Budgethulp – 02 222 12 02
    • KBC: Hulp bij betalingsproblemen – 0800 93 844
    • BNP Paribas Fortis: Budgetadviesdienst – 02 433 41 31
    • ING: Dienst Kredietbemiddeling – 02 464 60 04
 
Je mag ook onze klantendienst benaderen, deze geeft enkel algemene informatie over geldzaken. Wij kunnen en mogen geen individuele adviezen geven.
Wij raden je daarom ook aan om jouw bank of Wikifin te benaderen. Wikifin is een initiatief van de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) biedt financiële educatie en informatie, en ze hebben middelen beschikbaar om mensen te helpen bij financiële vragen en uitdagingen. Ze kunnen tips en advies geven over budgetbeheer en schulden.

Meer over hulp bij een betalingsachterstand

Voor anonieme hulp bij financiële zorgen kun je terecht bij Wikifin. Vul anoniem de gratis test in op Wikifin.be om inzicht te krijgen in je financiële situatie. Binnen enkele minuten ontvang je persoonlijke tips en informatie over waar je hulp in jouw buurt kunt vinden.

Prefer telefonisch contact? Dat kan ook. Bel gratis en anoniem naar Wikifin op 0800-130 33. Professionele medewerkers luisteren naar je verhaal, denken met je mee, en bieden hulp om je financiële gezondheid te verbeteren. Belangrijk is te weten dat het gaat om een gratis en persoonlijk gesprek waarbij je anoniem kunt blijven.

Over Wikifin

Wikifin wordt beheerd door de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) en de Nationale Bank van België. Het initiatief heeft als doel mensen te helpen met hun financiële welzijn. Veel gemeenten, hulporganisaties en bedrijven werken samen met Wikifin. Voor informatie over aangesloten gemeenten kun je terecht op de website van Wikifin. Neem ook gerust contact met ons op voor meer informatie over beschikbare hulp in jouw omgeving.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu